Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /var/www/clients/client33565/web49778/web/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 94
Peter Breevoort Weblog » 

12 May '09 - 136 W, 1 I - + 43 - 67

Onlangs opgedoken uit de duistere catacomben van de ‘in consignatie’ opslag van mijn Amsterdamse galerie en nu weer in eigen bezit, twee werken uit de serie ‘schilders in hun atelier’ uit 2000.

Het betreft hier Ernst Ludwig Kirschner, vooruitstrevend Duits expresionist en neuroot, ooit te gestoord gevonden om in krijgsdient te mogen treden, en Max Beckmann, ook wat arty en zenuwlei-erig van natuur, die nog een jaar of tien in Amsterdam gewoond en gewerkt heeft. Beide kunstenaars werden als ontaard beschouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw.

 

Het setje is strak ingelijst en wacht op een leuk LAT stel die eerst elk een van de doekjes thuis ophangt om hen na enige tijd broederlijk naast elkaar te kunnen hangen in een nieuw  gezamenlijk onderkomen.


Name:  
Remember personal info?

Email:
URL:
Comment:Emoticons / Textile

  ( Register your username / Log in )

Notify: Yes, send me email when someone replies.  

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.