Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /var/www/clients/client33565/web49778/web/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 94
Peter Breevoort Weblog » Hanoi

12 Apr '05 - 514 W - + 41 - 20 Hanoi

Vroeger toen ik nog geen grijs haar had en wat minder woog, reisde ik ook al graag, toen verbleef ik vaak in tentjes of in ranzige hotelkamers met kakkerlakken enzo. Tegenwoordig slaap ik in viersterren hotels met een snelle internet verbinding op de kamer. Relatief gezien kost het mij zo’n  beetje hetzelfde. Vooruitgang mijnheer!!!!

 Hanoi is een unieke stad, het lijkt van geen kanten op Rotterdam, en ook van Carnarvon heeft het niet veel weg. Het verkeer bestaat bijvoorbeeld voor ruim 95 % uit brommertjes en fietsers, met zo nu en dan een auto, bus of vrachtwagen. Ook  word het straatbeeld niet bepaald door reclame.

 Wat wel grappig is, is dat de Vietnamese taal voornamelijk bestaat uit korte een lettergreep woorden. Zo kom je regelmatig uithangborden of reclameteksten tegen als:

Fhuc tiet, suhc dic of lihk khut, en dat in verschillende combinaties.

Mijn vertaler heet Dong Hung, wat net geen pleonasme is maar toch getuigd van een interne logica van Budhistische schoonheid, al moet je waarschijnlijk Kees of Ruud heten om daar oog voor te hebben.

In de straat cafés ofwel BIA HOI, inderdaad : HOI!! BIER!!, kost een vers biertje 10 dollarcent, in de duurdere café’s met live muziek hooguit 75 cent, voor de liefhebber –en ik ken er hoogst persoonlijk een paar-  is het dus vrijwel onmogelijk om met 5 dollar op zak niet stront-ape-lazerus te worden Er zijn ook veel en leuke cafés’s, al worden die voornamelijk door expats en backpackers bevolkt. Het is mij al eerder opgevallen dat –met Filippijnen als grote uitzondering- Aziaten een gen missen voor COOL zijn, ze zijn gewoon niet COOL, ze hebben dan ook geen enkele ‘stage presence’, ze kunnen heel knap en technisch spelen maar het swingt niet, pas als er een half dronken expat het podium op klautert komt er een beetje blues in.

 Ondertussen is het zondag, en ik heb een werkplaats opgezet met zeven werknemers om mijn houtplaten te gaan produceren. Gister ochtend al vast wat dingen uitgetest, en het gaat allemaal erg goed. De mannetjes hebben er duidelijk zin in en willen elke dag van acht uur s’ochtends tot elf uur s’avonds doorwerken. Wel eigenaardig dat niet een van hen ook maar een woord Engels spreekt, vandaar de vertaler/tolk dus. Gelukkig is de taal der kunsten universeel, nietwaar?

Ook de bewaker vind het allemaal reuze interessant en heeft er maar een stoel bijgepakt en zit er al een half uur op in de hoek van mijn kantoortje.

Uiteraard heb ik natuurlijk de lekkerste stoel, het grootste bureau en het mooiste uitzicht.

Om de hoek van de werkplaats zitten wat restaurantje en kraampjes waar voor een halve dollar lekker gegeten kan worden, men vreet hier werkelijk alles wat groeit of beweegt, ook FiFi ligt bruin gebraden en doormidden gezaagd klaar om door de soep geschept te worden. Ik moet nog even aan het idee wennen maar ik zal het een deze dagen ook maar eens proberen. Dat is dan wel de eerste keer dat ik iets eet dat zelf ook vlees eet.

is dat nou echt die schunnige namen?

[henk] - 14 April '05 - 02:21

Just wanted to say hi, thanks and bye

Alex (Email) (URL) - 19 May '06 - 06:53

Just wanted to say hi, thanks and bye

Alex (Email) (URL) - 19 May '06 - 12:21

I’ll be back tomorrow for more.

Mary (Email) (URL) - 19 May '06 - 21:28

good site!

Peter (Email) (URL) - 20 May '06 - 04:13

Just wanted to say hi, thanks and bye

Alex (Email) (URL) - 20 May '06 - 12:20

hi there.

Sarah (Email) (URL) - 21 May '06 - 06:18

good site!

Peter (Email) (URL) - 21 May '06 - 10:12

The Touch ID fingerprint sensor currently resides beneath the Home button, but a patent filed by Apple and published by the US Patent and Trademark Office in February 2015 hints that the company is interested in making a Touch ID sensor that’s built-in to the display.

Leather iPhone 6 Case (URL) - 03 June '15 - 14:14

You actually make it seem really easy together with your presentation but I in finding this matter to be really something that I feel I would by no means understand. It sort of feels too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next publish, Ill try to get the cling of it!

Richard (Email) (URL) - 01 March '17 - 12:44

I like this site its a master peace ! Glad I observed this on google. The definition of a beautiful woman is one who loves me. by Sloan Wilson.

James (Email) (URL) - 05 October '17 - 18:31

I will immediately grab your rss feed as I can not find your email subscription link or enewsletter service. Do you have any? Kindly let me know so that I could subscribe. Thanks.

James (Email) (URL) - 29 December '17 - 09:02


Name:  
Remember personal info?

Email:
URL:
Comment:Emoticons / Textile

  ( Register your username / Log in )

Notify: Yes, send me email when someone replies.  

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.