Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /var/www/clients/client33565/web49778/web/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 94
Peter Breevoort Weblog - 

Archives

11 Apr - 17 Apr 2005
18 Apr - 24 Apr 2005
25 Apr - 01 May 2005
02 May - 08 May 2005
16 May - 22 May 2005
01 Aug - 07 Aug 2005
08 Aug - 14 Aug 2005
12 Sep - 18 Sep 2005
19 Sep - 25 Sep 2005
24 Oct - 30 Oct 2005
28 Nov - 04 Dec 2005
30 Jan - 05 Feb 2006
06 Feb - 12 Feb 2006
13 Feb - 19 Feb 2006
27 Feb - 05 Mar 2006
03 Apr - 09 Apr 2006
08 May - 14 May 2006
15 May - 21 May 2006
26 June - 02 Jul 2006
04 Sep - 10 Sep 2006
19 Feb - 25 Feb 2007
19 Mar - 25 Mar 2007
15 June - 21 June 2009

Links

www.pbreevoort.nl
Google
Pivot

 

+ 19 - 19 | § fotopanelen stc

De fotopanelen voor laag 6 en laag 8 van de STC nieuwbouw zijn af! Boven twee voorbeelden van 'kasten' de composities worden op folie geprint en op glas geplakt, en fungeren als een soort vanm kastdeuren, in werkelijkheid is de afmeting rond drieenhalve meter hoog, en anderhalf breed, per 'kastdeur', in totaal ruim 150 vierkante meter. De cd is naar de drukker gestuurd en hopelijk komt er een goeie print uit want ik heb niet de gelegenheid om de qualiteit te toetsen. Waarschijnlijk is het geheel gemonteerd tegen de tijd dat ik terug kom.

Ook inmiddels tweehonderd en zestig hotdrukken gemaakt en 2600 afdrukken. Nog een paar te gaan en dan ben ik klaar, op opruimen en inkisten en opsturen na. Tijd ook om even een klein toertje van Vietnam te maken.

+ 12 - 19 | §

+ 20 - 18 | § regenbui

Na een korte monsoon regenbui van een halfuur die net zo plotseling ophield als dat hij begon, staan de straten in Hanoi volledig blank. MHet water staat tot kniehoogte, de brommertjes sputteren en slaan af, een enkeling valt om en moet, zeik nat, vanondcer zijn  brommertje uit het kolkende water tevoorschijn krabbelen, wat wel heel sneu is natuurlijk, maar eigenlijk ook wel erg komisch.

In de altaartjes, die her en der te vinden zijn, brandt men niet alleen wierook, ook wordt er bier neergezet -men heeft een lichte voorkeur voor buitenlandse merken- voor het opperwezen. Dat de flesjes 's ochtends leeg zijn is een teken van  zijn goedkeuring.

+ 26 - 13 | § costa rica eind 2004

Costa Rica is een verademing. een prachtig land dat veel doet aan het behoud van haar ecosystemen en voor een groot deel bestaat uit natuurparken. De mensen zijn schappelijk en charmant en gaan hun eigen gang zonder bezoekers lastig te vallen met hun koopwaar of kwaliteiten als gids , wat een groot verschil is met grote delen van Afrika. Costa Rica heeft in 1941 de oorlog verklaard aan ItaliŽ, Duitsland en Japan, en heeft ongetwijfeld een doorslaggevende rol gespeeld in de geallieerde overwinning. Kort daarna heeft het zijn leger afgeschaft en scholing beschikbaar gesteld voor de jeugd. Naast een lange geschiedenis van democratie, is ook het rechtssysteem solide en zijn ook de vrouwen en minderheden empowered om deel te nemen aan het economisch proces. Het land voldoet aan alle eisen om een volwaardig speler te zijn in de globale economie, de vraag is alleen; waarmee, ik heb nooit begrepen hoe een land kan functioneren op de verkoop van bananen en koffiebonen.

De taxichauffeur die ons van het vliegveld naar San Josť brengt waarschuwt niet voor highjackers of boeventuig in de sloppenwijken, eigenlijk zegt hij maar weinig, waarschijnlijk omdat hij geen Engels en ik nauwelijks Spaans spreek, wat overigens wel een gemis is. Bij aankomst in de stad rijden we langs voluptueuze, schaargeklede mevrouwen op de straathoeken. Prostitutie is legaal in Costa Rica, en wat mij betreft wat te veel 'in your face', persoonlijk hoef ik dat niet te zien; een vieze dikke oude man die in een bar zijn nog nauwelijks volwassen bloed mooie buit probeert te vermaken alvorens naar zijn hotelkamer te verdwijnen. Ongewenst bijverschijnsel is ook dat ik tijdens mijn wandelingen door de stad meewarig aangekeken wordt door de locale bevolking.

San Josť is een leuke stad, weinig hoogbouw, nieuwbouw of luxe. Er is   een prettig groot spanningsverschil tussen de armere rommelige buurten waar bijvoorbeeld de markt zich bevind, en de wat chiquere ambassade buurten vol prachtig Spaans coloniale huizen. De stad wemelt van de mooi aangelegde parken die volstaan met bankjes, dat zegt ook wel wat over een volk; dat het de rust neemt om zo nu en dan wat in het park te zitten en de wil heeft om daar plekken voor in te richten, waar verder zichtbaar weinig gedaan wordt aan het onderhoud van stoepen en openbare voorzieningen.

Cahuita is een charmant rommelig  Caribische kustdorpje wiens authenticiteit niet verdrongen is door toerisme, de stranden zijn prachtig en de zee een heerlijke temperatuur. Een bejaarde Amerikaanse Korea veteraan verteld ons, tandeloos, met wijde armgebaren en vurige ogen, omringd door een verdacht chemisch geurende walm dat hij, sinds hij hier is, zich geweldig voelt, zijn vrienden met rooddoorlopen ogen heffen hierop vanaf de veranda hun biertje. Het is tien uur in de ochtend, en vanuit alle hoeken zijn Reggae klanken te horen. Ik vraag mij af wat Bob Marley ervan zou vinden als hij wist dat de twijfelachtige genoegens van gandjah grotendeels verruilt zij door die van crack.

Leuke aapjes in het regenwoud, grote leguanen, een luiaard hangt ondersteboven in een boom, een soort slow motion aap eigenlijk. weelderige begroeiing en heel veel bananen, die -in grote containers geladen- worden afgevoerd door de haven van Limon, in de jaren tachtig aangelegd door Duitsland

. Gebakken bananen, gesuikerde bananen, gefrituurde bananen, bananen chips, bananen curry, bananen met kokos, zoute banaan, gekookte banaan, bananen cake, bananen pudding, bananen drank, bananen likeur, bananen ijs, bananen puree, bananen snoepjes, gecarameliseerde banaan, bananen chutney, gestoofde banaan, bananen jam, bananen koekjes,

.